الكمية تكفي:شخصينوقت التحضير:10 دقائقوقت الطهي:20 دقيقةالمقادير:نصف كيس مكرونة اسباجتى نصف كيلو جمبرى معلقتين زبدة كبار معلقتين زيت صغيرين 3 فصوص ثوم متقطعين او مدقوقين ملح وفلفل معلقة صغيرة خل كسبره خضراء وشبت متقطعين معلقة صغيرة عصير ليمون الطبخ: 1- نقشر الجمبرى ونشيل كيس الرمل ويتغسل كويس
2- نسلق المكرونة ومش تستوى اوى خلوها تبقى وسط بتبقى احلى واحطها فى المصفاة ومعها معلقة زيت كبيرة اقلبها فيها
عشان تفضل مفرطة عقبال ما اسوى الجمبرى فى الزبدة والثوم
(عشان اخلى المكرونة ما تستويش زيادة عن اللزوم بحطلها كوباية مياه ساقعة قبل ما اطفى عليها بدقيقة)
احط الزبدة والزيت فى الحلة
اشوح الثوم تشويحه سريعة
احط الجمبرى
اقلبه على الناحية التانية
الجمبرى مش بياخد غير دقيقة ونص على كل جنب مش اكتر من كده ولو اقل يكون احسن
حطيت الملح والفلفل والليمون والخل والكسبره والشبت واقلب
اجيب المكرونة المسلوقة واحطها على الجمبرى فى الحلة واقلب
وبعدين اطفى النار على طول مش محتاجين يستوا اكتر من كده
واقدمه فى طبق التقديم